recept pana Antonína Klementa, specialisty na koření

1 kapr
7 stroužků česneku
7 bobkových listů
paprika sladká maďarská
paprika pálivá
oregano
sůl
citrónová šťáva
5 - 7 lžic oleje

příloha - pečivo

Z vykuchané ryby stáhneme kůži a jesltiže jsme šikovnější, můžeme ji vykostit. Takto připravenou rybu naporcujeme, osolíme a namáčíme do marinády. Tu si připravíme z oleje, 7-mi stroužků rozdrceného česneku, 1 lžičky papriky sladké maďarské a podle chuti papriky pálivé. Kousky máčené v marinádě poskládáme do misky a jednotlivé vrstvy rybího masa prosypáváme oreganem a prokládáme bobkovým listem. Zalijeme zbylou madinádou.

Přikryté necháme v lednici marinovat 2-3 dny, ale každý den rybu v marinádě přeložíme, aby se chuť koření rozprostřela do každého kousku masa. 

Pečeme 2-3 minuty z obou stran na grilu a hotové pokapeme citrónovou šťávou. Jako přílohu doporučujeme pečivo.

Další recepty