Ryby a mořské plody
Mořský ďas v limetovo-pepřové marinádě. Grilovaná obří kreveta na tymiánu, pečené hnědé žampionové hlavičky
Podle mistra kuchaře Petra Škardy
200 g mořský ďas filet bez kostí
150 g obří kreveta
30 g mořská hrubá sůl
100 g olivový olej na pečení
100 g slunečnicový olej na nakládání
100 g limety
80 g citróny
60 g drcený míchaný pepř
50 g máslo
50 g listový salát
Mořský ďas naložíme do plátků limetek, barevného pepře a slunečnicového oleje a necháme asi hodinu odležet. Obří krevetu pokapeme citrónem a poklademe čerstvým tymiánem a spolu s obřím ďasem opečeme do poloměkka.
Zdobíme listovým salátem, citrónem a přidáme opečené hlavičky hnědých žampionů.