Ryby a mořské plody

Treska obalená v polentě, petrželová omáčka, jarní horký zeleninový salát

Podle mistra kuchaře Petra Škardy

300 g treska filet bez kostí
30 g mořská hrubá sůl
100 g olivový olej na pečení
60 g citrón
30 g petrželová nať
80 g žloutky
100 g zakysaná smetana
200 g jarní zelenina - karotka, fenykl, hrach.lusky apod.
100 g bílé víno
100 g nové brambory
80 g máslo
100 g polenta

Filet z tresky osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a obalíme v polentě. Tresku opečeme na olivovém oleji. Připravíme libovolnou jarní zeleninu a uvaříme ji do poloměkka, polejeme ji rozpuštěným máslem a ozdobíme citrónem.

Připravíme petrželovou omáčku tak, že ve vodní lázni vyšleháme žloutky se solí a bílým vínem a nakonec přidáme zakysanou smetanu a jemně usekanou petrželku.

Další recepty