Ryby a mořské plody

Filet z candáta na mačkaných bramborách s koprem, grilovanými cherry rajčaty a koprovou omáčkou

recept mistra kuchaře Jakuba Vorlíčka

2 porce

2 filé z candáta
sůl, pepř
olivový olej
400 g brambor
3 dcl 12% smetany
rostlinný tuk
kopr
100 g cherry rajčátek
šťávu z jednoho citrónu
šalotku (cibuli)
listové saláty/zeleninu/citrón na ozdobu

Filátka z candáta osolíme, okořeníme, zakápneme trochou olivového oleje a necháme alespoň hodinu odležet. Brambory uvaříme v osolené vodě, poté slijeme, rozmačkáme spolu se smetanou a rostlinným tukem, na závěr přidáme sekaný kopr. Cherry rajčátka vložíme na cca 7 minut na gril (můžeme také orestovat na pánvi). Filátka z candáta krátce opečeme na olivovém oleji/rostlinném tuku a podáváme s bramborovým purée dozdobené grilovanými cherry rajčátky a přelité koprovou omáčkou. Tu připravíme z najemno nakrájené šalotky/cibule, kterou orestujeme na olivovém oleji. Poté zalijeme smetanou a 5 minut povaříme. Dochutíme špetkou soli a cukru a šťávou z poloviny citrónu. Nakonec přidáme nasekaný kopr.

Další recepty