Jarní omeleta

Věra Králová - nutriční terapeutka
4 porce
Olivový olej, 150 g červené cibule, 1 červenou papriku, 150 g špenátových listů, česnek, jarní cibulky, 500 g vařených nových brambor, 3 vejce, směs čerstvých bylinek (bazalka, petrželka, pažitka, apod.), několik lžic mléka, pepř, sůl, tvrdý sýr
Na pánvi orestujeme na olivovém oleji nadrobno nakrájenou cibuli a na kostky nakrájenou papriku. Pak přidáme špenátové listy, prolisovaný česnek a na proužky nakrájenou jarní cibulku a vše krátce (asi 2 minuty orestujeme). Poté přimícháme uvařené na plátky nakrájené brambory, osolíme, opepříme. Vejce rozšleháme s mlékem, přidáme nasekané bylinky a přelijeme brambory se zeleninou a smažíme do ztuhnutí vajec (můžeme přiklopit pokličkou). Na závěr nastrouháme sýr a necháme ho na omeletě rozehřát případně dáme na chvilku zapéct pod gril.
Podávat můžeme se zeleninovým salátem s bylinkami.