Luštěniny a obiloviny

Dvoubarevné chilli

Věra Králová nám doporučuje další recept na lehkou večeři.

2 porce

2 lžíce olivového oleje
½ cibule
Chilli papričku bez semínek
200 g rajčat (i konzervované)
Chilli omáčku, kečup
Zeleninový vývar
Petrželku, oregáno
200 g červených fazolí (konzerva)
200 g bílých fazolí (konzerva)
100 g kukuřice
Sůl, pepř
Bílý jogurt, čerstvou pažitku
Čerstvé lísky oregána na ozdobu

Na oleji osmahneme dozlatova najemno nakrájenou cibuli a chilli. Přidáme rajčata, chilli omáčku, kečup, vývar, koření a necháme cca 10 minut vařit. Poté přidáme fazole a kukuřici a vaříme dalších 10 minut. Hotové chilli dochutíme dle potřeby a servírujeme společně s vychlazeným bílým jogurtem, do kterého jsme zamíchali nasekanou pažitku. Zdobíme lístky oregána. Podávat můžeme s rýží natural nebo toastem z celozrnného pečiva.

Další recepty