Polévky

Polévka z grilovaných paprik s rajčaty a fazolemi a smažená tortilla s chilli pastou

Recept od mistra kuchaře Jana Krajča

Polévka z grilovaných paprik, s rajčaty a fazolemi

papriky a rajčata
červený vinný ocet
hovězí vývar
olivový olej
bazalka
fazole a česnek
sůl a pepř

Papriky potřeme olivovým olejem a grilujeme při teplotě 200°C do tmavé barvy. Oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Rajčata nařízneme a zblanšírujeme

2 minuty ve vroucí vodě. Okamžitě zchladíme ve vodě s ledem a oloupeme. Rajčata zbavíme vnitřní části a nakrájíme na malé kousky. Česnek nakrájíme na plátky. Fazole z konzervy propláchneme. Listy bazalky utlučeme společně s trochou olivového oleje v hmoždíři.

Do hluboké pánve dáme olivový olej a papriky. Restujeme a přidáme nasekaný česnek. Restujeme, potom přidáme rajčata a dvě lžíce vinného octa. Necháme pomalu rozdusit. Přidáme horký vývar a pomalu provaříme. Přidáme fazole, dochutíme solí, pepřem a drcenou bazalkou.

 

Tortilla s chilli pastou

tortilla
krabí tyčinky
chilli nebo sambal
sůl a pepř
olivový olej a olej na smažení
těstíčko na obalení vejce, hl. mouka, voda, sůl a strouhanka

Krabí tyčinky dáme do mixéru, přidáme sambal pastu, olivový olej, sůl a pepř. Mixujeme na pastu. Tortillu namažeme pastou, zabalíme, nakrájíme na menší kusy, obalíme v těstíčku a ve strouhance a smažíme v horkém oleji. Necháme okapat na papírovém ubrousku. Podáváme k polévce.

Další recepty