Ryby a mořské plody
Kapr pošírovaný v jablečné moštu
Mistr kuchař Ladislav Samek nám připravil kapra na netradiční způsob...
6 osob
6 porcí kapra
200g strouhaného perníku
1 celá cibule se zapíchnutými 4 hřebíčky
100g pokrájené kořenové zeleniny
70g cukru krupice
1 bobkový list
několik zrnek celého pepře a nového koření
1 litr jablečného moštu
100g čerstvého másla
Jednotlivé porce kapra nasolíme a necháme 1 hodinu v lednici odležet.
Do vhodné nádoby na vaření vložíme všechny suroviny kromě másla. Směs uvedeme do varu a krátce povaříme. Potom teprve přidáme máslo a vložíme porce kapra. Společně pošírujeme asi 10-15 minut. Při podávání přeléváme trochou omáčky ve které se kapr pošíroval. Vhodným doplňkem je dušené kysané zelí a vařené brambory.