Ryby a mořské plody
Marinované krevety v chilli oleji a zázvoru s ananasovým chutney
Nutriční terapeutka Věra Králová nám připravila něco lehkého na Valetýnskou oslavu.
150 g krevet
2 dcl ananasového džusu
200 g ananasu
10 g medu
zázvor, chilli
20 g hlávkového salátu
olivový olej
sůl, bílý pepř
bazalka
Krevety opečeme na olivovém oleji a naložíme do předem připravené směsi z olivového oleje, soli, chilli, zázvoru a bílého pepře. Ananas oloupeme, zbavíme tvrdého středu a 1/3 rozvaříme s ananasovým džusem. Po vyvaření tekutiny rozmixujeme na pyré a přidáme na drobné kostičky nakrájený zbylý ananas. Dochutíme strouhaným zázvorem, chilli, medem
a solí. Bazalku osmahneme a rozmixujeme s olivovým olejem. Krevety podáváme na chutney
pokapané bazalkovým olejem.