Černý puding s králíkem a ostrý bramborový salát s nakládanou cibulkou
Mistr kuchař Jan Krajč nám připravil něco na bolavá kolena
Černý puding s králíkem
Tmavá tlačenka
Králík hřbet
Sušený tomat
Česnek
Zelená petrželka
Pepř
Želatina plátková 4 plátky na 1 litr
Tmavou tlačenku nakrájíme a dáme do kotlíku a postavíme na hrnec s horkou vodou. Pomalu necháme rozpustit.
Maso z králíka okořeníme solí a pepřem a pomalu opečeme na olivovém oleji. Sušená rajčata nakrájíme. Zelenou petrželku nasekáme. Česnek nasekáme na plátky. Do rozpuštěné tlačenky dáme česnek, nasekanou petrželku a sekaná rajčata. Opepříme. 4 plátky želatiny namočíme do studené vody, necháme změknout, vymačkáme, vložíme do směsi a necháme rozpustit.
Jakoukoliv formičku vyložíme potravinovou fólií a nalijeme černý puding. Vložíme pečený hřbet z králíka a necháme v lednici ztuhnout.
Krájíme na plátky.
Bramborový salát s nakládanou cibulkou
Brambory
Kyselá cibulka
Červená chilli paprička
Salát rukola
Sůl a pepř
Vinný ocet a olivový olej
Malé brambory osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem, přidáme kousek másla, dáme do malé pečící nádoby, přikryjeme kovovou fólií a pečeme při teplotě 150°C až jsou brambory měkké.
Ještě horké rozkrojíme, přidáme rozkrájené kyselé cibulky. V misce smícháme olivový olej, sůl, pepř a vinný ocet. Chilli papričky nasekáme a na olivovém oleji krátce orestujeme. Přidáme k bramborám. Nakonec přidáme salát, dochucený olej a lehce promícháme.