Smažené hovězí maso s paprikou a rýží s curry kořením
Mistr kuchař Marek Beck z Domažlic nás naučil jednoduchý recept ze severní Číny
2 porce
maso
250g hovězí maso (nejlépe roštěná)
(maso možno obměnit podle chuti)
1 zelená paprika a 1 červená paprika
1 chilli paprička nebo pálivá feferonka
1 cibule
2-3 stroužky česneku
olej, sojová omáčka, vejce škrobová moučka, cukr pepř, víno nebo cherry nebo koňak
Maso a papriky nakrájíme na tenké nudličky. Vyšleháme 1 bílek, přidáme sójovou omáčku, solamyl a v této marinádě maso naložíme. Stačí 3 minuty. Na hlubokou pánev nalijeme olivový olej - velké množství a rozehřejeme. Přidáme maso a krátce osmažíme. Poté přidáme papriku a stále mícháme. Vyndáme a slejeme omastek. V pánvi necháme lžíci oleje pridáme cibuli, česnek, chilli a smažíme a mícháme. Přidáme maso s paprikou, dochutíme 2 lžícemi sójové omáčky, zakápneme vínem, nebo koňakem a přidáme 1 lžičku cukru a pepř.
rýže
300g rýže
olivový olej
100g zeleného hrášku (mraženého)
1 cibule
Rýži uvaříme. Na olivovém oleji osmažíme cibuli, přidáme hrášek uvařenou rýži a nakonec curry. Dozdobíme červenou cibulí.