Moučníky a cukroví

Plněný perník

těsto

500g hladké mouky
200g medu
140g cukru moučky
1 kypřící prášek
90g másla
hřebíček
skořice
nové koření

Všechny suroviny na těsto promícháme. Hotové těsto necháme odpočinout v chladu 8-10 hodin. Pak těsto vyválíme na cca 3mm silnou placku a vykrajujeme z ní různé tvary. Vždy potřeme okraj žloutkem a doprostřed dáme náplň a přiklopíme. Povrch naplněných perníčků potřeme žloutkem a posypeme griliášem . Pečeme při 160°C 15-20 minut.

náplň

50g cukru krupice
1dcl mléka
110g vlašských ořechů
citrónová kůra
pomerančová kůra

Na potření žloutek a na posypání griliáš.

Mléko s cukrem svaříme, přidáme ořechy a promícháme.

Další recepty