Hrušková omáčka
4 hrušky
0,1 l bílého desertního vína
0,04 l zvěřinového vývaru
1 celá skořice
1 káv. lžička cukru krystal
1 limetka nebo citrón
1 hvězdička badyánu
sůl, bílý pepř, na špičku nože mletá skořice
Dvě hrušky oloupeme a zbavíme jádřince. Nakrájíme na plátky, dáme do hrnce a přidáme celou skořici, badyán a cukr. Zalijeme desertním vínem a vývarem a na mírném ohni necháme rozvařit. Vyndáme koření a hrušky rozmixujeme, pyré by mělo mít konzistence řídké kaše. Jednu ze zbylých hrušek oloupeme a nakrájíme na malinké kostičky a přidáme je do omáčky. Necháme přejít varem, osolíme a opepříme podle chuti.
Poslední hrušku rozpůlíme a vyndáme jádřinec, nakrájíme na tenké plátky, které naskládáme na připravené maso a přelijeme hruškovou omáčkou. Tato omáčka se hodí ke zvěřině nebo k hovězímu masu.