Maso

Vařené kuřátko v bílé omáčce s houbami a dýní

kuře
kořenová zelenina a dýně
brambory, cibule a česnek
sladká a kysaná smetana
bobkový list, petrželka, šalvěj, tymián
ančovičky
koňak a bílé víno
sůl a pepř
houby
olivový olej a máslo

Kuře uvaříme v zelenině s přidáním koření: bobkový list, tymián, petrželka a šalvěj.

Kuře necháme vychladnout a maso opatrně obereme tak, aby zůstalo maso více méně v celku. Maso je bez kůže.

Kuřecí vývar redukujeme na polovinu původního množství. Toto je velmi důležité, aby omáčka získala silnou chuť.

Na olivovém oleji krátce orestujeme cibulku, česnek, přidáme nakrájené brambory, filátka ančoviček a restujeme.Přidáme koňak a flambujeme. Přidáme bílé víno a redukci kuřecího vývaru. Pomalu vaříme, až jsou brambory rozvařené. Přidáme sladkou smetanu a kysanou smetanu a mixujeme. Dochutíme solí, pepřem.

Houby nakrájíme a na másle krátce podusíme.

Vložíme do omáčky. Omáčka je velmi mírně hustá, proto opatrně s brambory.

Karotku, žlutou dýni a celer nakrájíme na menší kostky, spaříme a zprudka zchladíme. Orestujeme na olivovém oleji s kouskem másla do krásné zlaté barvy.

 

Další recepty