Vepřové karé s bylinkovým máslem, římské noky a kedlubna


6 plátků vepřového karé
10 g hladké mouky
100 g krupice hrubé
0,5 litru mléka
30 g parmazánu strouhaného
2 dcl smetany 30% a více
100 g másla
2 PL bylinek směs
1 ks kedlubna
1 stroužek česneku-strouhaný nebo mačkaný
sůl a pepř
Kedlubnu oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky, dáme na chvilku vařit do osolené vody. Plátky karé osolíme a lehce naklepeme plochou paličkou na maso. Bylinky nasekáme na jemnou a smícháme s 2/3 másla, které osolíme, opepříme a přidáme česnek a dáme zchladit.
Mléko dáme do kastrůlku a osolíme, přivedeme k varu a přidáme krupici, několikrát promícháme a přidáme ½ dávku parmazánu, směs vylijeme na plech a necháme ztuhnout, následně vykrajujeme kostky posypeme parmazánem a dáme zapéct.
Maso posypeme z obou stran moukou a zprudka opečeme, slijeme tuk a přidáme část másla a maso takto ještě několikrát otočíme.
Kedlubnu uvaříme ve vodě, vodu slijeme a přidáme smetanu a necháme ji zredukovat čím celá směs zhoustne, přidáme sůl a pepř.
Servírujeme s krémovou kedlubnou, maso na kedlubně na mase bylinkové máslo a k tomu zapečené římské noky.