Saláty

Salát s grilovanou zeleninou a marinovanou vepřovou panenkou

1 cuketa
1 lilek
1 paprika červená
1 paprika zelená
½ červené cibule
0,5 dcl olivového oleje
2 PL balsamicového octa
200 g vepřové panenky
2 stroužky česneku – nastrouhaným
50 g nasekaných různých bylinek
0,5 dcl sojové omáčky
sůl, pepř

Den předem očistíme vepřovou panenku a uděláme z ní dva válečky, které osolíme, opepříme, prolijeme sójovou omáčkou a česnekem a nakonec přidáme sekané bylinky, takto necháme panenku odpočívat do druhého dne.

Cuketu a lilek nakrájíme na asi půl cm tlusté plátky. Papriky nakrájíme na cca 2 cm silné proužky. Panenku opečeme na dílu olivového oleje, vložíme a dáme pomalu péct do trouby na 80 stupňů asi 20 minut. Zeleninu na sucho opečeme na grilu – bez oleje. Opečenou zeleninu promícháme se solí, olivovým olejem, balsamicovým octem a pepřem. Podáváme s na plátky nakrájenou panenkou.

Další recepty Celý díl