Polévky

Úsporná kedlubnová polévka se sušenými švestkami – bez lepku, mléka i vajec

2 střední kedlubny (celkem cca 300 g)
3 brambory (celkem 200 g)
mrkev, celer, petržel (celkem 200 g)
1 polévková lžíce tuku
zeleninový bujón v kostce nebo lžíce zeleninového BIO bujónu
1/2 lžičky mletého kmínu, sůl, pepř dle chuti
sušené švestky dle chuti

Tip: Na křuppnutí přidejte opražená slunečnicová semínka

Zeleninu nakrájíme na kostičky, osmažíme na lžíci tuku a zalijeme cca 0,8 l vody spolu s rozdrobenou kostičkou bujónu a mletým kmínem. Vaříme do změknutí zeleniny, odstavíme z varu a rozmixujeme. Osolíme, opepříme. Do hotové polévky vložíme pro zjemnění lžíci tuku, opražená semínka a pár sušených švestek.

Další recepty Celý díl