Tvarohové koblihy s trhaným masem


600 g vepřové plece
sůl
pepř
mletý kmín
sádlo
6 oloupaných cibulí
olej
máslo
0,1 l červeného vína
1 PL cukru
bílý pepř
zakysaná smetana k podávání
tvrdý tvaroh k podávání
Vepřovou plec osolíme, opepříme, okmínujeme a přendáme do pekáčku. Přidáme sádlo a zprudka opečeme. Podlijeme vodou a pečeme přiklopené poklici při teplotě 170 ËšC do změknutí. Vychladlé maso natrháme a promícháme s výpekem. Popřípadě můžeme ještě dosolit. Tvarujeme drobné kuličky.
Oloupanou cibuli nakrájíme na půlkolečka a opečeme v hrnci na másle a oleji do zlatova. Přidáme cukr a až nám cibulka začne karamelizovat, přilijeme červené víno. Osolíme a opepříme. Necháme odpařit a cibulku vychladnout.
Na talíř servírujeme horké koblihy, které potřeme zkaramelizovanou cibulku. Přidáme noček z tvarohu a přelejeme zakysanou smetanou.