Moučníky a cukroví

Malinová kolečka

Suroviny na přibližně 40-45 ks koleček dle velikosti

150 g ječné mouky
140 g másla
100 g třtinového cukru
80 g najemno rozmixovaných blanšírovaných mandlí nebo mandlové mouky
20 g mrazem sušených malin
žloutek

Všechny suroviny smícháme v hladké těsto, které necháme zabalené ve folii v chladu alespoň 2 hodiny uležet. Poté vyvalujeme tenčí těsto vysoké cca 4 mm a vykrajujeme požadované tvary. Pečeme při 170 °C cca 10 minut. Necháme vystydnout a poté slepujeme krémem.

Krém

130 g hořké čokolády
100 g másla
30 g třtinového cukru
20 g kakaa
10 g rumu

Nejprve si rozpustíme ve vodní lázni čokoládu. Poté ušleháme změklé máslo s cukrem a rumem. Přidáme kakaový prášek a rozpuštěnou, ale ne horkou čokoládu. Šleháme, dokud nezískáme hladký krém. Necháme lehce vychladit a sáčkem s ozdobnou špičkou slepujeme vždy dvě kolečka k sobě. Necháme v lednici vychladit a zdobíme dle vlastní představivosti.

Další recepty Celý díl