Polévky

Zeleninová polévka s tofu v thajském stylu

2 lžíce Tom Yum pasty na thajskou polévku
1 balení přírodního tofu
200 ml kokosového mléka na vaření
800 ml zeleninového vývaru
100 g mražených fazolových lusků
100 g hrášku
100 g nakládaného bambusu
1 mrkev
100 g malých bílých žampionů
10 malých datlových rajčátek
1 lžíce oleje
1 lžička nastrouhaného zázvoru
1 lžíce rybí omáčky
1 lžička tmavého cukru
šťáva z 1 limetky
chilli papričky dle chuti

V hrnci krátce na rozehřátém oleji orestujte Tom Yum pastu. Zalijte kokosovým mlékem a dobře rozmíchejte. Přidejte proužky mrkve a fazolové lusky, zalijte vývarem avařte 5 minut. Poté přidejte bambusové výhonky, rajčata, hrášek žampiony a kostky tofu. Vařte pár minut tak, aby zelenina lehce změkla, ale zůstala křupavá. Na závěr dochuťte troškou cukru, limetkou, chilli papričkami.

Další recepty Celý díl