Zeleninová jídla

Grilovaný celer, demi glace, kadeřávek

4 menší celery
olej
máslo na opečení
4 lžíce plnotučné hořčice
1 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce tmavé miso pasty
hrachové tamari
sůl
pepř
250 ml zeleninového demi glace
nakládaný kadeřávek

Celery oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny. Středy celeru lehce seřízneme, abychom mohli snadno pracovat s oloupanou stranou celeru. Osolíme, opepříme, pokapeme olejem, zabalíme do alobalu a pečeme v troubě na 160 ËšC zhruba 40–50 minut. Celer by nám měl zůstat tužší. Zchladlý celer lehce nakrájíme na tenké proužky a pak křížem (na ježka). Potřeme směsí z hořčice, miso pasty a tamari. Lehce vmasírujeme.

Opékáme z obou stran na pánvi s trochou oleje a másla. Podáváme se zeleninovým demi glace a pro doplněný kyselosti s naloženým kadeřávkem.

Další recepty Celý díl