Zeleninová jídla

Růžičková kapusta, cibulový vývar

1 kg růžičkové kapusty
6 oloupaných cibulí
olej na opečení
přepuštěné máslo
sůl
pepř
divoké koření
kvalitní miso pasta
pečivo k podávání

Růžičkovou kapustu oloupeme a spaříme v horké vodě. Prudce schladíme ve studené vodě. Překrojíme napůl. V hlubší pánvi rozpustíme máslo, na kterém pozvolna půlky kapustiček opékáme, aby se máslo dostalo mezi drobné lístky. Lehce opepříme a osolíme. V závěru přidáme miso pastu, která jídlu přidá velmi živočišnou chuť.

Cibuli nakrájíme na čtvrtiny. Ve větším hrnci či kastrůlku rozpálíme olej a cibuli zprudka opečeme, aby nám ztmavla. Podlijeme vodou. Osolíme, opepříme, přidáme koření a na mírném plameni vaříme zhruba 60 minut. Přecedíme.

Kapustičky servírujeme v hlubokém talíři a přeléváme horkým vývarem.

Další recepty Celý díl