Maso
Jelení medailonek podávaný se šťouchanými bramborami a restovanou zeleninou doplněný čokoládovou omáčkou
2 porce
250 g jelení svíčkové (nebo jiného tmavého masa)
20 g oleje
180 g loupaných brambor
1 dcl smetany
50 g květáku
50 g mrkve
50 g fazolek
20 g rostlinného tuku
50 g kvalitní čokolády (74%)
2 dcl červeného vína
1 dcl demi glassu (silného vývaru nebo výpeku z masa)
sůl, pepř
Maso nakrájíme na medailonky, okořeníme a opečeme na rozpálené pánvi na oleji. Brambory uvaříme, poté přidáme smetanu, rozšťoucháme a ochutíme solí. Omáčku si připravíme z demiglasu (silného vývaru nebo výpeku z masa), vína a čokolády. Zeleninu lehce spaříme,
orestujeme na tuku a dochutíme solí a bílým pepřem.