Pečená feta s rajčaty
5 minut + pečení 30 minut
2– 4porce
200 g feta sýra
1 kg zralých sladkých rajčat (cherry)
4 stroužky česneku 100–125 ml olivového oleje (+ 1 lžíce na fetu)
velká hrst bazalky
3 lžičky oregána
sůl
čerstvě mletý pepřoblíbené pečivo nebo těstoviny jako příloha
Rozehřejte si troubu na 200 °C (horní + spodní ohřev). Do středního pekáčku nebo hlubšího plechu nasypte rajčata, ideálně tak, aby rovnoměrně zakryla celou plochu. Přidejte k nim olivový olej, prolisovaný česnek a oregano, promíchejte, osolte a opepřete. Ve středu udělejte místo pro fetu, kterou tam vložte, zakápněte olejem a posypte trochou oregana, opepřete. Pečte zhruba 30 minut, než budou rajčata i feta krásně měkké. Vyndejte z trouby a posypte natrhanou bazalkou, zbylou fetu můžete promíchat s rajčaty.
Jak mohou děti přiložit ruku k dílu: Troufnu si říct, že tento recept děti zvládnou skoro sami!