Luštěniny a obiloviny
Celozrnné ricottové muffiny
cca 10 muffinů
160 g špaldové hladké celozrnné mouky
1 kelímek ricotty (cca 200 g)
60 ml mléka
1 lžička skořice
2 vejce
75 g rozpuštěného másla
120 g kokosového nebo třtinového cukru
1 lžička vanilkového extraktu
12 g kypřícího prášku
lžička citronové šťávy
1 – 2 lžičky mleté kurkumy ovesné vločky, dýňová nebo lněná semínka na posypání
Předehřejte troubu na 180 °C, s horním i spodním ohřevem. Smíchejte zvlášť suché a vlhké ingredience, které pak vzájemně propojte a vlijte do 10–12 muffinových forem vyložených papírovými košíčky, nahoru posypte ovesnými vločkami. Pečte 20 minut. Těsto můžete zkusit upéct i v chlebíčkové nebo bábovkové formě.
Tip: Děti můžou chystat košíčky do forem nebo míchat těsto!