Polévky

Zimní slepičí polévka

slepičí vývar z jedné slepice
maso z vařené slepice
karotka, celer, petržel
houby
vejce
bílá hůl - pečivo
česnek
sůl, bílý pepř

Uvaříme vývar ze slepice se zeleninou a divokým kořením.

Zeleninu nakrájíme na kostky, opečeme na olivovém oleji, zalijeme vývarem a pomalu vaříme, až je zelenina skoro měkká. Přidáme nakrájené maso z vařené slepice. Zeleniny je v polévce velké množství.

Omyté a nakrájené houby orestujeme na oleji. Přidáme vejce, osolíme a opepříme. Vejce umícháme. Vejce s houbami dáme na dno talíře, či polévkové mísy a zalijeme polévkou. Pečenou housku natrháme, namočíme do česnekového oleje a v troubě upečeme. Pečenou křupavou housku přidáme do plévky.

Další recepty