Jáhlová mandala na slano i na sladko za 20 minut

Jáhly, papriky, rajská jablíčka, ghí nebo máslo, cibule, cuketa, olej, hořčičné semínko černé i žluté, kumín, čili, kurkuma, kari, sůl, zakysaná smetana, jogurt, nektaríny, mandle, naklíčený mung dal, karamel.
Spaříme jáhly horkou vodou a dáme vařit do trojnásobného množství vody. Ke konci promícháme s máslem a mírně osolíme.
Na slano
Na pánvi ohřejeme olej přidáme, hořčičné semínko a kumín a osmažíme, dále na něm osmažíme cibulku, přidáme pokrájenou cuketu, papriky, a rajské, osolíme a dochutíme kurkumou, kari a čili. Krátce orestujeme.
Na talíř dáme tenkou vrstvu jáhel.
Do středu umístíme zeleninu a ozdobíme čerstvou zeleninou a zakysanou smetanou.
Na sladko
Na ghí krátce orestujeme pokrájenou nektarínku.
Na talíř dáme tenkou vrstvu jáhel ozdobíme nektarinkou a jogurtem a pokapeme karamelem.