Ryby a mořské plody

Pstruh s kapustou a pohankou

80 g filet pstruha, bez kůže
60 g kapusta
40 g pohanka (uvařená v zeleninovém vývaru)
rybí vývar – kosti z pstruha, celer, cibule (povaříme asi 20–30min, nesolit)
šťáva z fermentů (kysané zelí)

Předehřejeme troubu na 130 °C.

Na plech vyložený pečícím papírem položíme filetu, osolíme a dáme na ni kostku másla. Pečeme asi 6 minut. Mezitím si natrháme kapustu, vložíme ji do vařící osolené vody a přidáme máslo. Spaříme, scedíme, odložíme.

Rybí vývar zahřejeme na pánvi, před bodem varu přidáme máslo a vyšleháme. Přidáme šťávu z fermentu. Ochutíme.

Ohřátou pohanku dáme na talíř, na ni kapustu, poté rybu, zalejeme omáčkou. Ozdobíme bylinkami podle chuti.

Další recepty Celý díl