Moučníky a cukroví

Ořechový chlebíček s jablky

330 g rýžového mléka/mléka
150 g rýžové mouky
100 g pohankové mouky
150 g oloupaných a nakrájených jablek na malé kousky
130 g ořechů
130 g třtinového cukru
80 g hořké čokolády
40 g oleje
10 g psyllia
1 zarovnaná lžička skořice
1 plnější lžička sody
citrónová kůra z bio citrónu

Mouku, psyllium, třtinový cukr, sodu, skořici, citrónovou kůru, ořechy (část si necháme na posypání těsta) a na kostičky nakrájené jablko, dobře promícháme. Přilijeme rýžové mléko s olejem, promícháme a necháme 15 minut stát, aby se psyllium aktivovalo. Mezitím si pokrájíme čokoládu na menší kousky a vmícháme do těsta. Troubu předehřejeme na 175 °C. Poměrně hustou směs nalijeme do olejem vymazané a rýžovou moukou nebo kokosem vysypané chlebíčkové formy, posypeme ořechy. Pečeme na 175 °C asi 35–40 minut. Po upečení vyklopíme. Krájíme po vychladnutí.

Krém

180 g arašídového másla
2 vrchovaté polévkové lžíce tučného tvarohu
datlový sirup nebo třtinový cukr dle potřeby (je-li tvaroh tekutější, doporučuji spíše použít třtinový cukr)

Vše smícháme a natřeme navrch chlebíčku.

Další recepty Celý díl