Zeleninová jídla

Dýňový hummus

4 porce

½ menší dýně hokaido
1 konzerva cizrny
3 stroužky česneku
3 lžíce olivového oleje
½ lžičky římského kmínu
1 lžíce pasty tahini (můžete vynechat)
pár kapek citrónu
sezam, koriandr na ozdobu

Troubu předehřejeme na 220 °C. Dýni nakrájíme na kostky (neloupeme), rozprostrĚŚeme na plech vyložený pečicím papírem, pokapeme olivovým olejem a pečeme cca 20 minut, dokud dýně nezměkne a miírně nezkaramelizuje.

Upečenou dýni rozmixujeme společně s cizrnou (vodu z cizrny nevylévejte) a zbylými ingrediencemi do hladkého krému/pomazánky (pokud je pomazánka moc hustá, nařeďte vodou z cizrny.

Něco navíc:

Ideální podávat třeba s pita chlebem nebo si do hummusu namáčet zeleninu jako do dipu.

Další recepty Celý díl