Různé
Pizza


Těsto na pizzu
500 g hladké mouky
15 g droždí
špetka soli
2 lžíce olivového oleje Extra Virgin
Nejprve smícháme sypké části těsta, tzn. mouku, sůl a droždí. Poté přidáme olivový olej a vodu. Těsto musíme důkladně prohnětat, při hnětení se nesmí lepit a musí být vláčné. Těsto vložíme do mísy a necháme v lednici přikryté klidně i 24 hodin.
Sugo di pomodoro (rajčatová omáčka)
0,25 kg drcených rajčat
1/4 mrkve
1/4 cibule
olivový olej, listy čerstvé bazalky, sůl, cukr
Na olivovém oleji orestujeme na malé kostičky nakrájenou mrkev, přidáme cibuli a zpěníme. Přidáme drcená rajčata a vaříme cca 30 min, zelenina by měla být měkká. Případně můžeme rozmixovat. Omáčku dochutíme solí a cukrem. Nakonec přidáme najemno nakrájené nebo v hmoždíži utřené listy bazalky.