Zeleninová jídla

Kapustové knedlíky

5 vajec
500 g housky nebo toustového chleba na kostky (plátky)
3 dcl teplého mléka
400 g nasekané kapusty
100 g anglické (nebo jiné) slaniny
sekaná petželová nať
muškátový květ
2 stroužky česneku
sůl
pepř

Kapustu spaříme v horké vodě a ihned vložíme do studené, necháme vychladnout a následně okapat.

Housky smícháme s mlékem a vajíčkem, přidáme koření, nastrouhaný česnek a nakonec opravdu dobře okapanou vyždímanou kapustu.

Dáme vařit hrnec s osolenou vodou a vyvalujeme kulaté knedlíky, vaříme cca 20 minut, poté knedlíky vyjmeme a můžeme podávat a nebo necháme osušit, rozkrojíme na půl a knedlíky na oleji lehce opečeme.

Další recepty Celý díl