Maso

Krůtí stehno v hoisin marinádě a pečené batáty

1 ks krůtí stehno
100 g cibule
200 g kořenové zeleniny na větší kusy
30 g hoisin omáčky
20 g švestkových povidel
5 stroužků česneku
100 g tvarohu tučného
3 ks batátů
olej
sůl, pepř

Stehno osolíme, opepříme a potřeme hoisin omáčkou a povidly, poté opečeme na oleji a dáme péct do trouby na 180 stupňů dle velikosti stehna asi 40 minut. V polovině pečení přidáme nakrájené stroužky česneku, kořenovou zeleninu, cibulku a na velké kusy nakrájené batáty. Občas podlijeme trochou vody. Když je stehno měkké, přidáme na 10 minut teplotu, aby se pěkně opekla kůrka.

Výpek necháme vychladnout a smícháme s tvarohem.

Změklou zeleninu a batáty trochu posolíme a promícháme s tvarohem.

Další recepty Celý díl