Krémová sladkopálivá batátová polévka
5 ks sladké brambory
1 snítka tymiánu
1 ks cibule
2 PL olej slunečnicový
1 PL máslo
1 l zeleninový vývar
0,2 l smetana
0,15 l kokosové mléko
chilli koření nebo 1 ks chilli paprička
125 g zakysaný smetana
1 ks limeta
sůl, pepř
150 g strouhaný parmazán
15 ks dýňová semínka
Sladké brambory, překrájíme na půlky pokapeme olejem, přidáme tymián a pečeme v troubě asi 25 minut, lžící odstraníme od slupky a vložíme do hrnce na orestovanou cibuli a zalijeme zeleninovým vývarem, vaříme pozvolna 10 minut, rozmixujeme tyčovým mixerem. Přidáme smetanu, kokosové mléko a chilli. Dochutíme a zašleháme máslo.
Kysanou smetanu smícháme s limetovou kůrou a několika kapkami limetové šťávy. Parmazánovou oplatku připravíme na pečicí podložce ze sekaných slunečnicových semínek a sýra v mikrovlnné troubě přibližně 40 vteřin.