Maso

Kuřecí sous-vide s pečenou dýní a kapustičkami

kuřecí prso 140 g
snítka tymiánu
máslo 10 g
sůl a pepř
kapustičky 100 g
olej ve spreji
dýně hokkaidó 100 g
javorový sirup 1 lžíce
skořice mletá ½ lžičky
pekanové ořechy 15 g
brusinky 15 g

Začněte kuřetem. Vložte ho spolu s bylinkami (tymiánem a kouskem másla) do vakuovacího sáčku, zavakuujte a „vařte“ sous-vide metodou na 62 °C přibližně 2 hodiny.

Předehřejte troubu na 190 °C. Připravte si pečicí papír. Na jeden naskládejte rozpůlené očištěné růžičkové kapustičky. Stříkněte olejem ve spreji, osolte. Na druhém papíru narovnejte na kostičky nakrájenou očištěnou dýni, kterou lehce poprašte skořicí, postříkejte olejem ve spreji a javorovým sirupem. Pečte každé zvlášť 20 – 25 min.

Na suché pánvi opražte pekanové ořechy, jen aby lehce zezlátly a zavoněly. Zeleninu z trouby promíchejte s opečenými pekany a brusinkami.

Hotové kuře vytáhněte z vakuovacího sáčku, a zprudka orestujte na pánvi. Z výpeku vyrobte pomocí vývaru a másla lehkou omáčku.

Další recepty Celý díl