Zeleninová jídla

Vodní pickles

Zelenina dle výběru (mrkev, bílé či červené zelí, petržel, cibule, květák, brokolice, červená řepa, česnek, křen, z bylinek lze použít kopr, fenykl)
2 polévkové lžíce umeocta
1 zarovnaná čajová lžička mořské soli
Horká voda

Zeleninu očistíme a nakrájíme na požadované tvary. Mrkev, petržel, červenou řepu na půlkolečka, brokolici, květák rozebereme na růžičky. Cibuli nakrájíme na měsíčky.

Natlačíme do zavařovací sklenice. Přidáme umeocet, sůl, zalijeme horkou vodou a zavíčkujeme. Necháme stát v pokojové teplotě alespoň 3 dny. Potom uložíme do lednice.

Kombinovat můžete různou zeleninu podle fantazie a možností. Jestliže zvolíte různé druhy krájení, může být pickles vždy jiné. Energeticky vyvážená je kombinace zelí, mrkve a cibule.

Další recepty