Těstoviny
Těstoviny aglio e olio & růžičková kapusta
400 g ettuccine
sůl
60 ml olivový olej panenský
3 stroužky česneku, na plátky
chilli sušené,drcené
16 ks růžičkové kapusty, rozebrané
sýr pecorino, strouhaný
parmazán strouhaný
Uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Sceďte, trochu vody z vaření uchovejte a těstoviny vraťte do hrnce.
Mezitím, co se těstoviny vaří, připravte omáčku. Na olivovém oleji zahřívejte česnek, chilli a lístky kapustiček za občasného míchání asi 1–2 minuty, až česnek začne žloutnout. Přidejte trochu vody z vaření a zahřívejte další 1–2 minuty. Přidejte scezené těstoviny, osolte a promíchejte. Znovu promíchejte a podávejte posypané sýrem.