Maso

Rissoles

600 g polohrubé mouky
4 vejce
500 g mletého masa
2 cibule, nakrájené nadrobno
100 g čerstvé strouhanky
špetka skořice
špetka mletého zázvoru
špetka mletého hřebíčku
špetka muškátového květu
3 lžíce hladkolisté petrželky
2 stroužky česneku, utřené
2 vejce
sůl a čerstvě mletý pepř
na dokončení
1–2 vejce, prošlehaná
strouhanka na obalení
olej na smažení

Mouku nasypte na vál, v jejím středu udělejte důlek, do něj vyklepněte vejce, přidejte 60 ml vody, špetku soli a zpracujte na tužší těsto.

Maso promíchejte s cibulí, strouhankou, kořením, petrželkou, česnekem a vejci. Těsto vyválejte, rozkrájejte na obdélníky a rozdělte na ně masovou náplň, zabalte, obalte ve vejci a následně ve strouhance. Smažte ve vyšší vrstvě oleje a podávejte.

Další recepty