Maso

Americký telecí parmazán

italsko-americká kuchyně

4 porce

400 g telecí kýty
1 vejce
strouhanka
500 ml omáčky z rajčat
250 g mozzarelly
100 g parmazánu
bazalka
olej na smažení
400 g špaget

Telecí maso nakrájíme na 4 plátky (každý cca 100 g) a naklepeme na tenké plátky. Jednotlivé kousky obalíme ve vajíčku a pak ve strouhance a smažíme v oleji. Přidáme čtvrtinu rajčatové omáčky do varné misky. Na omáčku položíme osmažené plátky, pak další čtvrtinu omáčky. Nakrájíme mozzarellu na plátky a přidáme do misky. Posypeme nastrouhanou polovinou parmazánu. Pečeme od 15 – 20 min. při teplotě 175 °C. Servírujeme se špagetami a zbytkem omáčky a nastrouhaného parmazánu. Nakonec ozdobíme nakrájenou bazalkou.

Další recepty