Zeleninová jídla
Bruschetta s lilkem
italsko-americká kuchyně
2 porce
1 lilek
1 cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce pasírovaných rajčat
1 lžíce octa
rozmarýn
bazalka
bageta rustikální
kozí sýr
olivový olej
Nakrájíme cibuli a česnek na kostičky a osmažíme v olivovém oleji. Přidáme lžičku najemno nasekaného rozmarýnu. Lilek bez slupky nakrájíme také na kostičky a přidáme do pánve. Lilek smažíme dokud není měkký. Přidáme ocet, rajčata a nakrájenou bazalku. Vaříme dalších 5 min. Dáme stranou, aby směs zchladla. Rozkrojíme bagetu na 8 krajíců a opečeme dokud nejsou hnědé po obou stranách. Dáme 2 lžíce lilkové směsi na opečený krajíc bagety a přidáme 2 nebo 3 lžičky kozího sýru na bruschettu.