Luštěniny a obiloviny

Červené kari s tofu a sojovým masem

300 g tofu-natural
150 g sójového masa-nudličky
30 g červené kari pasty
1 ks červené cibule
0,5 l kokosového mléka
1 ks limetka
3 ks limetkové listy
1 kls citronová tráva
10 g palmového cukru
rybí omáčka
1 dcl slunečnicového oleje

Tofu nakrájejte na kostky asi 2x2 cm. Sójové maso uvařte, propláchněte a nechte okapat. Na poloviční dávce oleje orestujte červenou kari pastu a zalijte kokosovým mlékem, potom přidejte cukr, limetkové listy a citronovou trávu. Nechte asi hodinu povařit.

Cibulku překrájejte na měsíčky. Na zbytku oleje orestujte tofu, cibulku a sójové maso a vložte ho do kokosového mléka. Nechte ještě asi 10 minut povařit poté dochuťte limetkovou šťávou, rybí omáčkou a popřípadě ještě cukrem. Ideálně podávat s rýží nebo rýžovými nudlemi.

Další recepty Celý díl