Velikonoční nádivka
200 g instantní kukuřičné polenty
3-4 celozrnné rohlíky
200 g uzeného tempehu
3 mrkve
1 velká cibule
2 stroužky česneku
3 velké hrsti nasekaných kopřiv
majoránka
sůl
olej
tamari
Nakrájíme cibuli najemno, mrkev, tempeh a rohlíky na malé kostičky. Česnek utřeme. Nakrájíme kopřivy. Každé si dáme zvlášť do mističky.
Na oleji osmahneme cibuli, přidáme mrkev a tempeh, osolíme. Restujeme 10 minut. Potom osmahnutou směs smícháme s rohlíky, kopřivami, majoránkou, česnekem a shoyu. Necháme chvíli uležet.
Mezitím si připravíme polentu.
Polenta
Do 1litru vroucí vody s rozpuštěným bujónem za stálého míchání metličkou pomalu vsypeme instantní kukuřičnou krupici.
Vzniklou hustou hmotu smícháme se zbytkem a dáme do vymazaného pekáčku. Urovnáme a pečeme 30 minut.