Polévky

Polévka z naklíčeného munga

polévková lžíce ghí
1 velká cibule
450 g hrášku (mraženého)
350 g naklíčeného munga (dát klíčit dva dny předem)
150 g řapíkatého celeru
1 litr vroucí vody
sůl
ovesná smetana
citrónová šťáva

Na ghí osmažíme cibulku do zlatova. Přidáme na kousky nakrájený řapíkatý celer, naklíčené mungo, hrášek (pouze 400g) a osolíme. Zalijeme vroucí vodou a vaříme asi 10 minut. Potom vše rozmixujeme, přidáme ovesnou smetanu.

Vložíme zbývajících 50 g hrášku, který už nevaříme. Dochutíme citronovou šťávou. Ozdobíme pár kapkami olivového oleje a čerstvými bylinkami (pažitka, jarní cibulka, meduňka, nebo máta).

Další recepty