Zeleninový salát s tuňákem
Na salát
Vařené brambory
Okurky,rajčata,hlávkové saláty, kapie
Zelené fazolky a bílé fazole
Vařené vejce
Cibule
TuňákNa dressing
vařený studený žloutek
dijonská hořčice
sůl a pepř
vinný ocet
olivový olej
POSTUP NA SALÁT:
Vařené brambory, salátová okurka, rajče, kapie, bílé fazole, spařené zelené fazolky a natrhaný salát. Zeleninu nakrájíme na přibližně stejně velké kousky. Vařená vejce oloupeme a nakrájíme na osminky. Před expedicí suroviny bez vajec promícháme a dochutíme dressingem, dáme do hlubokého talíře, ozdobíme vejci, přidáme tuňáka s olivový olejem a kolečka červené cibulky. Pokapeme olivovým olejem.
POSTUP NA DRESSING:
Vařené studené žloutky dáme do mixéru, přidáme nepatrně vodu, trochu vinného octa, sůl, pepř a hořčici. Mixujeme a pomalu přikapáváme olivový olej.