Zeleninová jídla

Tvarohové krokety s chřestem a medvědím česnekem

250 g tvrdého tvarohu
250 g oloupané cibule
sůl
pepř
čerstvé bylinky
strouhanka, mouka a vejce na obalení
Olej na smažení
500 g bílého chřestu
500 g zeleného chřestu
plané bylinky
30 g másla
bylinkový olej na ochucení

2/3 oloupané cibule překrojíme na půl, přendáme do malého pekáčku, pokapeme olejem, osolíme, opepříme a dáme péct do trouby, aby nám cibule trochu zhnědla, ale hlavně změkla. Necháme vychladnout. V sítku rukama rozmačkáme a necháme vykapat. Smícháme s tvarohem, solí, pepřem, čerstvými bylinkami a trochou zeleného chřestu nakrájeného na velmi tenká kolečka. Tvarujeme oválné krokety, které obalujeme v trojobalu a smažíme v horkém oleji.

Bílý a zelený chřest oloupeme (slupky nevyhazujeme – můžeme použít na polévku) a krátce blanšírujeme v horké vodě. Přendáme na pánev s rozpuštěným máslem a opečeme. V závěru osolíme a opepříme. Těsně před výdejem vmícháme k chřestu plané bylinky, které jsme si nasbírali.

Další recepty Celý díl