Maso

Jehněčí pečené v bylinkovém mléce

Velikonoční inspirace

4 porce

jehněčí kýta
malá hrst tymiánu
malá hrst rozmarýnu
1 palička česneku
sůl + pepř
2 l plnotučného mléka
olej na opékání

Kýtu vykostíme, osolíme, opepříme, přidáme také celé bylinky a ovážeme kuchyňským provázkem tak, aby maso drželo pospolu. Maso necháme 1 den naležet, poté opečeme na oleji na pánvi, vložíme do vysokého pekáče nebo kastrolu, zalijeme mlékem, přidáme rozkrojenou paličku česneku a pečeme na 180 stupňů do měkka. Maso vyjmeme, necháme vychladnout a krájíme (přes vlákno) na 1 cm tlusté plátky. Mléko svaříme do krémové konzistence, rozmixujeme ponorným mixérem a přecedíme. Omáčku znovu krátce převaříme a případně dochutíme, podáváme přelitou přes maso.

Další recepty