Ryby a mořské plody

Grilovaný candát s mrkvovým pyré a rajčatovým ragú, podáváný s opečeným bramborem a jarní cibulkou

Candát

candát
sůl
pepř
máslo
olivový olej

Candáta osolíme, opečeme na olivovém oleji a ke konci pečení přidáme kousek másla.

Rajčatové ragú

cherry rajčata
sůl
pepř
olivový olej
máslo
bazalka
vinný ocet
třtinový cukr

Omytá cherry rajčátka orestujeme na olivovém oleji, přidáme třtinový cukr a zakápneme vinným octem. Vše spolu prohřejeme a ke konci přidáme nasekanou bazalku a kousek másla.

Mrkvové pyré

mrkev
muškátový oříšek
sůl
pepř
máslo
smetana

Omytou a ostrouhanou mrkev uvaříme téměř do měkka, vodu scedíme a rozmixujeme spolu s máslem, smetanou, muškátovým oříškem do hladkého pyré. V případě potřeby dochutíme solí a pepřem.

Příloha

Jarní cibulka:
jarní cibulka
sezamový olej
sůl
pepř

Opečený brambor:
brambor
sůl
sepř
olivový olej

Jarní cibulku osolíme, opepříme a opečeme spolu na sezamovém oleji.

Oloupané brambory potřeme olivovým olejem, osolíme a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 200 stupňů. Po upečení dochutíme čerstvě namletým pepřem.

Další recepty