Dětská jídla
Pohanková Granola
raw food vegan od 18 měsíců
1 hrnek
1 hrnek namočené pohanky (nechte ve vodě přes noc, minimálně 12 hodin)
4–5 lžic nepraženého kakaa
4–5 lžic medu anebo kokosového nektaru
Pohanka musí být měkká. Pokud je ještě tvrdá, je třeba ji nechat ve vodě. Z namočené pohanky slijte zbytek vody a pořádně propláchněte. Dejte do mísy a přidejte zbytek ingrediencí. Ochutnejte a případně doslaďte.
Směs rozložte rovnoměrně na sušící plát a sušte po dobu 6 hodin. Granola by měla být krásně křupavá. Můžete nalámat a uchovávat ve skleněné nádobě.
Důležité je, aby granola byla úplně suchá. Jedině tak vám nechytí plíseň.
Tip
Granolu podávejte s kešu jogurtem nebo s mandlovým či jiným rostlinným mlékem.