Dětská jídla

Pohanková Granola

raw food vegan od 18 měsíců

1 hrnek

1 hrnek namočené pohanky (nechte ve vodě přes noc, minimálně 12 hodin)
4–5 lžic nepraženého kakaa
4–5 lžic medu anebo kokosového nektaru

Pohanka musí být měkká. Pokud je ještě tvrdá, je třeba ji nechat ve vodě. Z namočené pohanky slijte zbytek vody a pořádně propláchně­te. Dejte do mísy a přidejte zbytek ingrediencí. Ochutnejte a případně doslaďte.

Směs rozložte rovnoměrně na sušící plát a sušte po dobu 6 hodin. Granola by měla být krásně křupavá. Můžete nalámat a ucho­vávat ve skleněné nádobě.

Důležité je, aby granola byla úplně suchá. Jedině tak vám nechytí plíseň.

Tip

Granolu podávejte s kešu jogurtem nebo s mandlovým či jiným rostlin­ným mlékem.

Další recepty