Korpus o velikosti 20 cm

100 g mandlové mouky
100 g krystalu
130 g vajec
20 g mouky
20 g škrobu kukuřičného
60 g rozpuštěného a zchladlého másla

Troubu vyhřejeme na 170 °C. Formu o velikosti 20 cm si vymažeme máslem a vysypeme moukou. Mleté mandle, cukr a vejce šleháme v robotu na střední rychlost cca 10 minut do

našlehané světlé pěny.

Přidáme předem prosátou mouku a kukuřičný škrob a poté jemně promícháme stěrkou. Do rozpuštěného másla nalijeme vrchovatou lžíci těsta a rozmícháme dohladka. Do zbytku těsta přidáme máslovou směs a naposledy promícháme. Těsto nalijeme do formy a pečeme asi 20 minut při 170 °C na horkovzduch.

Mascarpone krém

360 g tekuté smetany
1 vanilkový lusk
90 g vaječných žloutků
90 g cukru
6 g želatiny + 36 g ledové vody
360 g mascarpone

Začneme přípravou krém anglaise: zahřejte smetanu s rozpůleným a vyškrábaným vanilkovým luskem. Namočíme želatinu do ledové vody. V míse smícháme žloutky a cukr. Nalijeme horkou smetanu na vaječné žloutky, promíchejte metličkou a poté vše nalijte zpět do hrnce. Přivedeme k 83 °C. Sundáme z ohně, vmícháme želatinu. Přikryjeme fólií a necháme vychladit.

Sestavení

1 kg jahod

Korpus rozřízneme napůl. Připravíme si formu o velikosti 22 cm. Vyložíme fólii. Doprostřed formy. Vložíme první korpus okraje vyložíme přepůlenými jahodami. V míse robota si rozšleháme vychlazený krém přidáme, přidáme mascarpone a vyšleháme. Přendáme do cukrářského sáčku, a objedeme jahody krémem, krém dáme i na dno, přidáme nakrájené jahody, vyplníme krémem po okraj formy, vložíme druhou část korpusu a uhladíme. Necháme tuhnout alespoň 4 hodiny.

Dozdobíme jahodami.

Další recepty Celý díl