Hora masa, česnekový dip, omáčka chimichurri a pečené slaninové brambory
Vaříme s Martinem Škodou
5 porcí
Maso
5x 200 g vepřové krkovice
1 menší lžička mletého bobkového listu (nebo několik podrcených listů)
1 plná lžička sušeného česneku
1 plná lžička mletého hořčičného semínka
1 menší lžička mletého koriandru
asi 1 lžíce soli
1 malá lžička černého pepře
špetka cukru
2 lžíce slunečnicového oleje
2 lžíce másla
Česnekový dip
250 g zakysané smetany
2–3 stroužky podrceného česneku
1–2 lžičky strouhaného zázvoru
snítka pažitky
sůl
černý pepř
Omáčka chimichurri
1 lžička sušeného oregana
hHrst čerstvého koriandru
1 malá červená cibule
velká hrst listové petržele
chilli (dle chuti)
větší lžička dijonské hořčice
větší lžička medu
3 stroužky česneku
asi 120 ml rostlinného oleje
asi 3 lžíce vinného octa
1 malá lžička mleté červené papriky
sůl
černý pepř
Brambory
Asi 750 g malých brambor
1–2 červené papriky
150 g slaniny
1 lžíce másla
hrst listové petržele
chilli (dle chuti)
sůl
černý pepř